Natuurlijk moestuinieren verschijnt op 19 maart

Foto: Singel Uitgeverijen

Het boek Natuurlijk moestuinieren laat zien hoe je op een eenvoudige manier begint met een moestuin, hoe je deze onderhoudt en hoe je de oogst omtovert tot heerlijke gerechten.

Of je nu een beginnende moestuinier bent of al jaren ervaring hebt, dit boek biedt praktische informatie en diepgaande kennis om je moestuinvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor vergroot je niet alleen je oogst, maar bespaar je ook tijd, moeite en geld.

Pesticidevrij

Hoe tuinier je pesticidevrij, hoe vergroot je de biodiversiteit en wat zijn nou de voor- of nadelen van moestuinbakken of van polycultuur? Door de principes van natuurlijk moestuinieren toe te passen, krijg je een nieuwe kijk op onze prachtige planeet en ontdek je dat de natuurlijke bondgenoten in je tuin krachtiger zijn dan kunstmatige alternatieven.

Oogstrecepten

Bovendien bevat Natuurlijk moestuinieren! ruim 95 vega(n) oogstrecepten waarmee je direct smaakvolle gerechten op tafel zet en staat het boek ook vol tips om de oogst voor een later moment te conserveren. Hierdoor word je steeds meer zelfvoorzienend. Denk aan bloemkoolbladsoep met hazelnoten, gefermenteerde aardappels uit de oven, palmkoolsalade met chewy tempeh, Thaise preicurry, smoothiebowl met aardbeien, zoete aardappel met biet en peer-pompoenijs.

Het voldane en dankbare gevoel om jaarrond van je moestuin en de oogst te genieten is met dit praktische boek binnen handbereik.

Over de auteur

Zangeres Jessica Koomen is al jaren een fervent moestuinier in haar eigen tuin in Bennekom. Daarnaast geeft ze workshops en lezingen over duurzaam moestuinieren, en schrijft ze erover op haar blog jessicakoomen.nl en op haar Instagramaccount @jessicakoomen.

Natuurlijk moestuinieren! is een herziene uitgave van Seasons moestuin | paperback | ISBN: 9789038815107 | € 25,- | 224 pagina’s |

Natuurlijk moestuinieren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen