Wageningen45 presenteert plannen richting 80 jaar vrijheid

Foto: Gemeente Wageningen

Voorzitter Tanja Haseloop en directeur Chris Janssen van Wageningen45 blikken met demissionair premier Rutte en staatssecretaris van Ooijen vooruit op de komende 5 mei viering.

De toekomst van herdenken en koesteren wordt vormgegeven, want hoe werken we toe naar 80 jaar vrijheid (in 2025) én daarna? Dit doen we onder andere met het Nationaal Bevrijdingsvuur dat vanuit Wageningen, ‘Stad der Bevrijding’, als een herkenbaar icoon nationale impact heeft. En met een vernieuwd Vrijheidsdefilé. Onlangs presenteerde voorzitter Tanja Haseloop en directeur Chris Janssen deze en veel meer hoogtepunten van de toekomstplannen aan demissionair premier Rutte en staatssecretaris van Ooijen.

Stripboek Vuur van de Vrijheid

In het Torentje spraken zij bovendien over het betrekken van nieuwe generaties, onder anderen met het educatieproject en stripboek ‘Het Vuur van de Vrijheid’. Het is dan ook een gezamenlijke missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de Vrijheidsboodschap. Die missie is belangrijker dan ooit, het is dan ook buitengewoon waardevol om de breedgedragen plannen met zoveel mogelijk partners tot uitvoering te brengen. Samen maken we het verschil!

Voor meer informatie over de plannen van Wageningen45 zie de website.

Dossier: 4 en 5 mei
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen