Aanmelden voor Wageningse basisscholen pas vanaf drie jaar

Foto: Gemeente Wageningen

Kinderen zijn voortaan vanaf drie jaar aan te melden voor een basisschool. Dit kan niet meer als ze jonger zijn dan  drie jaar. De basisscholen in Wageningen hebben daar gezamenlijk afspraken over gemaakt.

Vanaf nu gaan op alle scholen de aanmeldingen op dezelfde manier.Wethouder Anne Janssen: “Ik ben blij met deze samenwerking en afspraken. Alle ouders hebben evenveel kans dat hun kind een plaats krijgt op de school van hun keuze”.

Onduidelijkheid vermijden

Voor ouders is het soms niet duidelijk wanneer en hoe ze hun kind kunnen inschrijven op de basisschool. En wat hun kansen op toelating op de basisschool bepaalt. Alle basisscholen in Wageningen hebben daarom afspraken gemaakt. Ze gaan voortaan volgens dezelfde manier om met aanmeldingen en inschrijving op hun school.

Nieuwe afspraken

Alle ouders ontvangen een brief van de gemeente Wageningen, als hun kind 2,5 jaar wordt. Hierin staat de procedure over de aanmelding. De basisschooldirecteuren zijn blij met de samenwerking. Directeur Nelly Heiboer van de Montessorischool Wageningen: “Het is erg fijn dat de scholen deze afspraken hebben gemaakt en de gemeente alle ouders voortaan informeert over de aanmelding”.

Ouders kunnen hun kind aanmelden vanaf de dag dat ze drie jaar oud zijn. Niet eerder. Een kind krijgt voorrang op de school waar al broertjes of zusjes zitten. Na aanmelding zijn er twee mogelijkheden. Er is geen plek meer op deze school. Ouders moeten dan op een andere school aanmelden. Of er is wel plek. De school nodigt ouders dan uit voor een gesprek om kennis te maken. En om duidelijk te krijgen waar de onderwijsbehoeften van het kind liggen en of de school hierop aan kan sluiten.

Informatie

Voor meer informatie ga naar de website: www.wageningen.nl/aanmeldenbasisschool Hier vind je ook een overzicht van alle basisscholen in Wageningen.

Op de foto wethouder Anne Janssen met alle Wageningse basisschooldirecteuren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen