Feestelijke opening Biodiversity Challenge op Johan Frisoschool

Foto: Guy Ackermans

Met enthousiasme en betrokkenheid vond woensdagochtend de officiële opening van de Biodiversity Challenge plaats op de Johan Frisoschool, locatie Noord.

Burgemeester Floor Vermeulen en kinderburgemeester Janne de Kanter trapten de uitdaging in de stad af met een aantal leuke activiteiten. Symbolisch op wereldbiodiversiteitsdag.

Feestelijke start

De leerlingen van de Johan Frisoschool zorgden voor een feestelijke start van de eerste dag van de Biodiversity Challenge in de stad. Onder begeleiding van directeur Berry Burghout zongen ze uit volle borst een lied over biodiversiteit. Twaalf kinderen uit de plusklas lieten daarna een maquette zien aan de uitgenodigde gasten. Een uitgewerkt idee voor een stukje van het schoolplein dat nog biodiverser kan. Samen met Casper Quist, docent biodiversiteit aan de WUR, ging een aantal kinderen er vervolgens op uit om soorten dieren en planten te ontdekken. Ook wethouder Duurzaamheid Erik-Jan Bijleveld en rector Carolien Kroeze van de WUR deden mee. Binnen 10 minuten stond de teller al op twintig.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Biodiversity Challenge

Ontdek de natuur in de stad

Wageningen is een groene stad. Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel planten, insecten, vogels, waterdieren en bodemdieren er om je heen te vinden zijn? De Biodiversity Challenge is een manier om meer te weten te komen over de natuur in de eigen omgeving. Er is veel mooie natuur te vinden in Wageningen, zelfs op de meest stenen plekjes.

Wanneer is de Biodiversity Challenge?

De Biodiversity Challenge is van 22 mei tot en met 22 juni. Stadslab Wageningen, de KNNV, Wageningen University & Research en de gemeente Wageningen organiseren het initiatief samen. De afgelopen drie jaar was de challenge op de Wageningen Campus. Nu is het voor het eerst uitgebreid naar de hele stad. Voor een hele maand zijn er verschillende natuuractiviteiten waar inwoners gratis aan mee kunnen doen.  Wethouder Duurzaamheid Erik-Jan Bijleveld: ‘Het is een mooi gezamenlijk initiatief om de Biodiversity Challenge dit jaar uit te breiden van de WUR naar de hele stad. Zo kunnen nog meer Wageningers ontdekken wat voor moois er in de stad te vinden is.’

Gratis excursies

Op zaterdag 25 mei is er een vol programma met excursies over bijvoorbeeld insecten, planten, vogels, libellen, reptielen, waterbeestjes en nog veel meer. Alle excursies zijn gratis en geschikt voor jong en oud. Ervaren gidsen van de KNNV en Wageningen University & Research begeleiden de excursies. Startpunt is de Grote Kerk, Markt 1 in Wageningen. Er is verder een infomarkt met leuke doe-stands, filmvertoningen en speeddates met een groenadviseur. Meer informatie over de het programma staat op de website van de WUR. U kunt zich daar ook aanmelden voor één van de excursies.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Biodiversity Challenge

Tel de soorten dieren en planten!

Tijdens de hele maand kun je daarnaast meedoen met de Bioblitz. Met hulp van een app op je telefoon telt u alle soorten planten en dieren die u tegenkomt. Dat kunt u alleen doen of op zaterdag 25 mei tijdens één van de excursies. De app verzamelt van iedereen de resultaten. De uitkomsten daarvan worden na de zomer gepresenteerd.

Op de openingsfoto kinderburgemeester Janne de Kanter met Casper Quist, leraar biodiversiteit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen