Aanbieding petitie ‘Geen autoweg door het Binnenveld’

Foto: Wageningen goed op weg

De petitie ‘Geen autoweg door het Binnenveld’ wordt dinsdag 6 juni aangeboden aan de gemeenteraad door Wageningen Goed Op Weg.

Wageningen Goed op Weg (WGoW), een samenwerkingsverband van zes maatschappelijke organisaties, is onlangs de petitie gestart.

Draagvlakvariant

Ondertekenaars vragen de gemeenteraad van de gemeente Wageningen zich uit te spreken tegen de aanleg van een nieuwe autoweg door het Binnenveld en vóór een stap-voor-stap benadering van de bereikbaarheid zoals bepleit in de Draagvlakvariant.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wageningen stelt de Gemeenteraad voor een nieuwe autoweg aan te leggen door het Binnenveld, een open landschap tussen Wageningen, Bennekom en Ede. Het Binnenveld is een belangrijk uitloopgebied met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarden en natuurkwaliteit, waar veel mensen van genieten.

In haar persbericht stelt WGoW het volgende:

De autoweg zou volgens het college moeten lopen langs het beschermde stiltegebied en dwars door waardevol open landschap. Vervolgens dicht langs de rustige woonwijk Noordwest en door het 200 jaar oude Dassenbos. Het college wil met deze nieuwe weg de autobereikbaarheid van stad en campus verbeteren op een zo goedkoop mogelijke manier.

Met dit voorstel gaat het college volledig voorbij aan haar eigen mobiliteitsbeleid en de vele adviezen en bezwaren van inwoners en maatschappelijke organisaties, die bij het proces betrokken waren. De weg beschadigt het plezierige en gezonde woon-, werk- en leefklimaat in en rond de woonwijk Noordwest, het buitengebied van Wageningen en de Campus.

Dit voorstel splijt de stad en verplaatst de problemen van de ene naar de andere wijk, zonder ze aan te pakken. De weg is bovendien niet nodig, er zijn betere oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren.

Gemeenteraad

Op 6 juni a.s. om 19.00 uur wordt op het gemeentehuis van de gemeente Wageningen de petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Nu al is de petitie door 2400 mensen ondertekend.

Wageningen Goed op Weg bestaat uit: Fietsersbond Wageningen, Vereniging Mooi Wageningen, Platform Duurzaam Wageningen, Bewonerscommissie Tarthorst, Bewonersvereniging Noordwest, het Wagenings Milieu Overleg en mensen, die op persoonlijke titel betrokken zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen