Geweldige opbrengst Pandagala in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Foto: Rob wikimedia

Ter gelegenheid van de komst van de reuzenpanda’s naar Nederland hebben Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds de handen ineen geslagen.

Gezamenlijk organiseerden ze een Pandagala met als doel een grote bijdrage op te halen voor de bescherming van de reuzenpanda in het wild.

Pandagala

Gasten van het Wereld Natuur Fonds en Ouwehands Dierenpark kwamen samen voor een avond met een ontvangst in het prachtig authentiek Chinees gebouwde Pandasia, het nieuwe verblijf van reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen.

De gasten werden door Harm Edens begeleid en konden een avond lang genieten van (Chinees) entertainment, Aziatische streetfood en een veiling onder leiding van Jop Ubbens.

De opbrengst van de avond is geweldig, in totaal een bedrag van € 470.888,88

China

Dit bedrag komt ten goede aan een gezamenlijk gekozen project in China om de reuzenpanda’s in het wild en hun habitat te beschermen. Het project in het veld van Ouwehands Dierenpark en WNF concentreert zich op de belangrijkste pandagebieden in de provincie Sichuan.

Verbetering, herstel en verbinding van hun leefgebied staan centraal in dit project. Het Wereld Natuur Fonds in China is hier onder meer bezig met aanplanten van bamboebossen. En het aanleggen van ecoducten (waarvoor Nederland als voorbeeld geldt) om de negatieve gevolgen van wegen en spoorlijnen door het leefgebied te verminderen.

Ook wordt met zogenoemde cameravallen (automatische camera’s) het gedrag en de verspreiding van de panda’s onderzocht. Het Wereld Natuur Fonds en Ouwehands Dierenpark bedanken de gulle giftgevers en de inzet van velen om dit resultaat mogelijk te maken.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen