Wedstrijd voor studenten: De toekomst van de rechter

Foto: Rechtbank Gelderland

Hoe denk jij over de toekomst van de rechter? Dat is de vraag die de rechtbank Gelderland stelt aan studenten middels een essaywedstrijd.

Onze rechters behoren tot de beste ter wereld.

Op niveau

Om op dat niveau te blijven, is hard werken en goede, snelle en betrouwbare rechtspraak leveren niet genoeg. De maatschappij eist meer. Meer dan ingrijpen bij onrecht. Meer dan alleen het oplossen van conflicten tussen personen, bedrijven en overheid.

Vertel hoe jij hierover denkt door mee te doen aan onze essaywedstrijd.

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de essaywedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Prijzen:

De winnaar wordt beloond met 750 euro. Dit bedrag stelt de HAN ter beschikking. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl.

De studenten met de drie beste inzendingen winnen een toegangskaart tot de Dag van de Rechtspraak in Tivoli Utrecht op donderdag 28 september 2017.

Daarnaast mag je nog aangeven wat je bij de rechtbank Gelderland zou willen doen als je wint. Een dag meelopen met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris, een stage bij een afdeling naar keuze, of nog anders. Neem het mee bij je inzending.

Criteria

  • Het essay is een betoog waarin duidelijk een standpunt wordt ingenomen
  • Het essay is geschreven in de Nederlandse taal
  • Het essay bevat maximaal 2.000 woorden

Aanmelden

Meld je alvast aan zodat we weten dat je essay eraan komt en stuur uiterlijk zondag 13 augustus 2017 je essay in via [email protected]

Stuur je essay als word- of pdf-bestand mee in de bijlage. Vermeld bij het inzenden van je essay:

  • je contactgegevens
  • de naam van je onderwijsinstelling
  • en je studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (zie Prijs).

De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdag 29 september 2017 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem. De inzenders van de drie beste essays worden hiervoor uitgenodigd.

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met [email protected]. Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

rechter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen