Aankoop Binnenveldse Hooilanden gesteund door gemeente

Foto: Google Maps

In opdracht van de provincie Gelderland werken in de Binnenveldse Hooilanden natuurliefhebbers, boeren en terreinbeheerders samen met Staatsbosbeheer en het Waterschap Vallei en Veluwe aan prachtige nieuwe natuur tussen Veenendaal en Wageningen.

De Binnenveldse Hooilanden wordt een uniek gebied van 300 hectare aaneengesloten topnatuur waar straks veel bijzondere natuur te zien is.

Stichting Mooi Binnenveld

Stichting Mooi Binnenveld heeft met de provincie Gelderland, die voor een deel gronden in bezit heeft in het gebied, de afspraak gemaakt dat zij 40 tot 50 hectare nieuwe natuur kan aankopen in het Binnenveld.

Bijdrage gemeente 

Wethouder Han ter Maat: “Het project Binnenveldse Hooilanden is een bijzonder initiatief, met landelijke uitstraling. In dit project werken natuurorganisaties samen met agrarische belangenclubs.”

“Zowel de provincie Gelderland als ook de gemeente Wageningen staan er achter. De gemeente wil met de aanvullende bijdrage laten zien dat we het project qua inhoud en ook qua samenwerking waarderen.”

“Dat heeft het college tot het besluit gebracht om een financiële bijdrage te leveren. De stichting vraagt de gemeente om bij elke euro die uit de Wageningse samenleving wordt gehaald € 0,50 toe te voegen. Omdat de stichting grote ambities heeft, is wel een maximumbedrag afgesproken voor de aanvulling van de gemeente.”

Blij met bijdrage

“Met deze aanvulling wordt het voor inwoners en bedrijven extra aantrekkelijk om bij te dragen, ze zien dat hun bijdrage door de gemeente wordt aangevuld en dus ook dat de gemeente achter het project staat.”

“Daarmee wordt het een prachtig lokaal initiatief waar Wageningen laat zien in gezamenlijkheid (inwoners, bedrijven en gemeente) aan bijzondere nieuwe natuur te werken. Het wordt daarmee een natuurgebied met een extra glans.” aldus Rob Janmaat namens de stichting.

Gemeente Wageningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen