Reuzentaart voor de verjarende reuzenpanda’s gezocht

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Eldriva-flickr

De twee reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zullen op 8 augustus voor het eerst hun verjaardag in Ouwehands Dierenpark vieren. Feest! En daar hoort taart bij.

Het dierenpark schrijft daarom een taartwedstrijd uit.

Geluksgetal

Beide panda’s vieren hun vierde verjaardag. Het mannetje Xing Ya is jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen op 11 augustus.  Al snel werd door het dierenpark besloten om de verjaardagen gezamenlijk op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren.

Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk een geluksgetal. De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom.

Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt tevens op het ‘dubbel geluk’ karakter.

Feestdag

Het programma van deze feestelijke dag staat vol met gezellige activiteiten. Naast dat de reuzenpanda’s op een meerlaagse speciale verjaardagstaart worden getrakteerd, krijgen ook bezoekers een heerlijk stukje taart aangeboden. Hoe deze taart voor bezoekers eruit komt te zien, is nog niet bekend.

Ouwehands Dierenpark schrijft namelijk een wedstrijd onder bakkerijen uit voor de mooiste taart. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk uitgevoerd en de bakkerij mag de taart op het verjaardagsfeestje van Xing Ya en Wu Wen presenteren en aan de gasten aanbieden.

Meedoen

Het is als bakkerij mogelijk om mee te doen aan deze bijzondere taartbakwedstrijd. De taart dient naast dat deze origineel is, goed smaakt en er uiteraard mooi uitziet, ook nog aan een aantal andere voorwaarden te voldoen.

Het uitgangspunt voor de grootte is minimaal 300 personen en daarnaast dient de bakker uiteraard in de gelegenheid te zijn om het ontwerp daadwerkelijk uit te voeren.

De deadline voor het insturen van het ontwerp is donderdag 27 juli. Vrijdag 28 juli zal de winnaar van de ‘pandataart’ bekend worden gemaakt.

Ga voor meer informatie én inschrijven naar Heel Holland bakt voor de panda’s

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen