Wageningers op naar een schone en mooie gracht

Foto: Wageningen Nieuws

Als er iets is wat Wageningen mooi maakt dan is dat de gracht. De ergernissen over de rotzooi die er in ligt zijn daarom des te groot. Tijd om daar eens wat aan te doen, vindt Wageningen Schoon.

Zondag 3 september is daarom de eerste Stadsgracht Opschoonvaart met als doel dit minimaal twee keer per jaar te herhalen.

Van de gracht naar de Rijn

Flesjes, plastic tasjes, hout, plastic flesjes, flessen van glas, etensresten, ongelofelijk wat mensen allemaal niet in de gracht gooien. De luttele moeite om het even bij je houden tot je een prullenbak tegenkomt is sommigen te veel. Vies en schadelijk!

Via het gemaal komt alles in de Rijn naar de zee en zo ontstaat dus de Plastic Soup waarvan we inmiddels wel op de hoogte zijn hoe schadelijk dat is voor de natuur maar ook in hoge mate voor de dieren die in het water leven.

Peddelen

De Opschoonvaart wordt grondig aangepakt. Niet alleen op het water, ook er langs. VADA heeft gezorgd dat er 25 mensen met kano’s en zwemvesten het water op kunnen. Leuk door de gracht peddelen en rommel uit het water vissen.

Tegelijkertijd is er een Opschoonwandeling langs de gracht, ook daar ligt vaak een hoop rotzooi. Rommel die uiteindelijk ook in het water terecht komt. Wageningen Schoon zorgt voor grijpers en vuilniszakken.

Help je mee? Meld je aan via [email protected] en kom zondag 3 september vanaf 10:00 naar de Junushof alwaar zowel de boten als de wandelaars vertrekken.

Doe je mee? Op zondag 3 september om 10 uur organiseren we de eerste opschoonvaart in de Wageningse stadsgracht met Platform Stadsgracht Wageningen en bewoners. Meer weten? Kijk op http://www.wageningenschoon.nl/

Wageningen Schoon 发布于 2017年7月17日

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen