Dinner on the Dike op 16 augustus in een nieuw jasje

07 aug , 17:20 Nieuws
Dinner on the Dike — Welcome Center Food Valley Wageningen
Food Valley Wageningen

Dinner On The Dike, onderdeel van de Wageningse Cultuurzomers, keert deze zomer terug in een nieuw jasje.

Organisator Food of Cultures slaat de handen ineen met de Algemene Introductie Dagen (AID) van de Wageningen Universiteit & Research voor een Dinner On The Dike XL. Het evenement vindt plaats op zaterdag 16 augustus tussen 16:00-21:30 uur, op de Grebbedijk tussen de Veerweg en de afrit Dijkstraat.

Dinner on the Dike XL

Na twee succesvolle edities van Dinner on the Dike wordt het evenement dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Bij Dinner on the Dike XL op 16 augustus kun je samen met de nieuwe studenten van de Universiteit van Wageningen genieten van wereldse gerechten aan lange tafels op de dijk.

Mahan Eslami van Food of Cultures: "Wij organiseren evenementen die veel meer zijn dan alleen een maaltijd; ze vieren cultuur, gemeenschap en verbinding. Dinner on the Dike is een van onze meest bijzondere evenementen en onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer. Tijdens deze avond toveren we de dijk om tot een sfeervolle eetlocatie, waar gasten genieten van heerlijke gerechten uit de wereldkeuken in de open lucht, omringd door een prachtige natuurlijke omgeving."

Diversiteit en verbinding

"Na de succesvolle edities van 2023 en 2024, waar respectievelijk 700 en 1000 bezoekers aanwezig waren, kijken we vol enthousiasme uit naar de derde editie in augustus 2025. Dit evenement staat in het teken van ontmoeting, diversiteit en verbinding, met een menu dat de smaken van verschillende culturen samenbrengt.

Wat Dinner on the Dike extra bijzonder maakt, is ons streven om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom stellen we 20% van de tickets beschikbaar voor mensen uit minima en bewoners van AZC’s in de omgeving. Op deze manier willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven om deel te nemen aan deze unieke ervaring, en zo de kracht van cultuur en gemeenschap te delen met iedereen.”

Tickets

Koop een kaartje met daaraan een tijdslot verbonden voor deze unieke editie.

Over Food of Cultures

Mahan Eslami en haar ouders Masood Eslami en Ziba Nillian, zijn met Food of Cultures gestart vanuit de visie om mensen te laten kennismaken de verse en betaalbare gerechten uit de wereldkeuken met een breder sociaal doel. Ons familiebedrijf biedt namelijk kansen aan mensen, met name vrouwen met migratieachtergrond, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij worden opgeleid en getraind, zodat zij zich kunnen ontplooien tot echte horeca professionals.