Geen treinen van en naar Ede-Wageningen tot en met 13 augustus

31 jul , 16:46 Nieuws
ede wageningen1prorail
Station Ede-Wageningen is alweer even in gebruik, maar nog niet af. Daarom wordt er van 29 juli tot en met 13 augustus dag en nacht gewerkt.
Er rijden in deze periode geen treinen van, naar en via station Ede-Wageningen. NS en RRReis zorgen voor vervangend busvervoer.
Oude en nieuwe tunnels
In ruim twee weken tijd werken we dag en nacht aan de sporen en perrons op en rond het station. Alle voorbereidingen aan het voormalige Noord- en Zuidplein zijn grotendeels afgerond. Aan het begin van de buitendienststelling wordt de oude reizigerstunnel gesloopt. Daar komt de nieuwe tunnel voor in de plaats. De laatste delen van het oude stationsgebouw worden dan ook gesloopt.
In het eerste weekend van augustus wordt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor gereden. Dit is de nieuwe Westtunnel, die vanaf het Noordplein op de juiste plek wordt gereden. De tunnelelementen liggen al klaar in het Frisopark. Zodra de tunneldelen op de juiste plek liggen, wordt het zand weer aangevuld en de sporen teruggelegd.
Stationsgebouw en reizigerspassage
Tijdens de hele buitendienststelling voeren we ook de laatste werkzaamheden uit om het stationsgebouw op te leveren. De reizigerspassage is gedurende de gehele periode afgesloten voor reizigers en voetgangers. De bewaakte fietsenstalling is wel open. Het station is alleen vanaf de zuidzijde bereikbaar.
In de week vóór de buitendienststelling, werkt de aannemer aan spoor 4 en perron 5. Daar voert Prorail voorbereidende werkzaamheden uit, zoals de bouw van een tijdelijke kabelbrug. De kabelbrug is een constructie die zorgt dat de kabels in rond de sporen in gebruik kunnen blijven. Dat is nodig tijdens het werk aan de Westtunnel. De treinen vertrekken dan van een ander spoor.
Geen treinen, wel bussen
Tussen maandag 29 juli 01.00 uur en dinsdag 13 augustus 05.00 uur rijden er geen treinen van, naar en via station Ede-Wageningen. NS en RRReis zetten bussen in om de treinen te vervangen. Deze bussen vertrekken vanaf het busplein. Reis je via station Ede-Wageningen? Plan dan de reis via de app of de reisplanners.