Jaarlijkse NANAI Dag op 6 oktober in Fletcher Hotel Wageningen

19 sep , 9:57 Nieuws
nanai dag
De Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) organiseert op zondag 6 oktober haar jaarlijkse NANAI-dag.
Dit bijzondere evenement vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in het Fletcher Hotel in Wageningen. Toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd), en je hoeft je niet aan te melden. Iedereen is welkom!
Indiaanse gasten
Dit jaar staat de NANAI-dag in het teken van onderwijs, ter ere van het Klaas Wielsma Fonds, dat indiaanse studenten in hun studie ondersteunt. Dit jaar worden vijf indiaanse gasten uit Noord-Amerika verwelkomd, die gedurende de dag zullen optreden en boeiende lezingen zullen geven, waarbij ze inzicht bieden in hun rijke erfgoed en hedendaagse uitdagingen.  
De gasten zijn: Franci Taylor (Choctaw), Tasha Nez (Diné) en Alyssa James (Navajo). Daarnaast zullen indiaanse powwow-dansers Shane Mitchell (Ojibwe) en Michelle Reed (Ojibwe) de bezoekers fascineren met hun prachtige dansen.
Simone Walraven, bekende Nederlandse radio- en tv-persoonlijkheid, zal eveneens aanwezig zijn en een  muziek gerelateerde lezing verzorgen.
Markt en kinderactiviteiten
Bezoekers kunnen verder genieten van een kleurrijke en levendige markt met diverse kraampjes waar authentieke indiaanse kunst, handwerk en andere indiaans geïnspireerde items te koop zijn. Ook zullen er kinderactiviteiten, tentoonstellingen, en een expositie zijn met schilderijen, prints en posters die je kunt bewonderen en aanschaffen.
Stichting NANAI nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere dag, waarin de indiaanse cultuur en belangen centraal staan. Het belooft een dag te worden vol inspiratie, ontdekking en culturele uitwisseling.
Speciale Workshops op 5 oktober
Voor wie nog meer wil ervaren, organiseert NANAI op 5 oktober een reeks exclusieve workshops en 'meet & greets' bij Tioga Tours in Zwolle. Dit biedt een unieke kans om in nauw contact te komen met de indiaanse gasten en dieper inzicht te krijgen in hun erfgoed en verhalen.
Stichting NANAI kijkt ernaar uit om samen met jou deze dag te beleven en de rijke indiaanse cultuur te ervaren. Mis het niet!