Ouderavond over hoogbegaafdheid en prikkelverwerking bij kinderen

19 feb , 10:14 Nieuws
pexels pixabay 159395
Op dinsdag 12 maart van 20.00 tot 21.30 uur is er een ouderavond over hoogbegaafdheid en prikkelverwerking bij kinderen (4-12 jaar). Deze ouderavond is voor alle ouders en opvoeders met vragen over dit onderwerp.
De ouderavond wordt georganiseerd in de Week van de Hoogbegaafdheid (9 tot en 17 maart). Deelnemen is gratis. Wel graag vooraf aanmelden.

Perfectionisme en hooggevoeligheid

Vaak denk je bij hoogbegaafdheid aan slimme kinderen. Kinderen die snel kunnen denken en veel willen weten. Het zijn vaak de persoonskenmerken waar ouders tegenaan lopen in de opvoeding. Denk aan perfectionisme en hooggevoeligheid. Hoe herkent u hoogbegaafdheid? Hoe verloopt de prikkelverwerking? Waar lopen hoogbegaafde kinderen thuis en op school vaak tegenaan? Wat kunt u zelf doen in de omgang met uw kind? Hierover krijgt u informatie tijdens deze ouderavond.

Prikkelverwerking

De ouderavond wordt georganiseerd door het Startpunt. Lydia van Voorthuizen van Het Torenkamertje en Yvonne Plantinga van Kinderfysiotherapie Wageningen verzorgen de inhoud. Lydia van Voorthuizen is pedagoog en heeft veel kennis en ervaring met hoogbegaafdheid bij kinderen. Yvonne Plantinga is kinderfysiotherapeut en heeft veel kennis en ervaring met prikkelverwerking bij kinderen.

Informatie en aanmelden

Week van de Hoogbegaafdheid
De ouderavond wordt georganiseerd in de Week van de Hoogbegaafdheid (9 tot en 17 maart). In deze week wordt hoogbegaafdheid onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt door kennis te delen en vooroordelen en misvattingen weg te nemen.