Nieuw asfalt tussen Spelstraat en Stadsbrink

08 jul , 20:21 Nieuws
traffic sign g14c0ccbab 1280
De gemeente is vandaag begonnen met het vervangen van het asfalt op de Churchillweg tussen de Spelstraat en de Stadsbrink vervangen. Op 15 juli vinden de vervolgwerkzaamheden plaats.
Het gaat om een beperkt gedeelte tussen de Spelstraat en de Stadsbrink ( zie plattegrond)

Onvoldoende kwaliteit

In opdracht van de gemeente Wageningen werkt Hoornstra Infrabouw aan het vernieuwen van het asfalt op de Churchillweg. Helaas bleek al direct na het asfalteren in september vorig jaar dat een gedeelte van de aangebrachte laag asfalt van onvoldoende kwaliteit is. Dat was het gevolg met het slechte weer tijdens de werkzaamheden.

Nieuwe deklaag

Na goed overleg tussen de gemeente en aannemer is besloten de weg opnieuw te voorzien van een deklaag. Dit betekent dat de aannemer de huidige deklaag verwijdert en vervolgens een nieuwe deklaag aanbrengt.

Keuze voor de maandag

De gemeente kan zich goed voorstellen dat dit erg ongelukkig is voor omwonenden en ondernemers. Daarom is er voor gekozen de werkzaamheden uit te laten voeren op twee maandagen in juli. De winkels zijn op maandag gesloten. Zo wil de gemeente de overlast van deze onvoorziene situatie minimaal houden. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Churchillweg deze dagen afgesloten. Ook starten de werkzaamheden al om 6.00 uur zodat er voldoende tijd is. De bewoners van de betreffende straten hebben een brief ontvangen.