Nog even en de nieuwe sporthal Het Binnenveld is klaar

Foto: 733215-pixabay

De laatste maanden heeft de aannemer keihard gewerkt om de nieuwe Sporthal ‘Het Binnenveld” op tijd gereed te krijgen. Sportverenigingen en basisscholen kunnen vanaf begin november sporten.

Een belangrijk aandeel om de sporthal tijdig gereed te krijgen is de inzet van vele vrijwilligers van KV Wageningen die als hoofdgebruiker van de sporthal staan te popelen om de sporthal in gebruik te nemen.

Onderlinge samenwerking

Burgemeester Geert van Rumund geeft aan: “Het is geweldig om te zien dat in de onderlinge samenwerking tussen KV Wageningen, de aannemer en de gemeente deze aanwinst voor onze stad tot stand is gekomen. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn.”

Vanaf begin november krijgen de leerlingen van de basisscholen OBS de Wereld, De Zwaneridder en de G.J. van den Brinkschool gymles in de nieuwe sporthal. De sporthal is modern en voldoet aan de eisen van deze tijd.

De sporthal is zo duurzaam mogelijk gebouwd dat is ook te zien aan de toegepaste materialen en de afwerking. Zo is bijvoorbeeld de tribune gemaakt van duurzaam hout dat een bijzondere uitstraling geeft.

Tevreden

De binnenveldcompetitie van KV Wageningen start ook vanaf november. Daarmee is de verhuizing vanaf de huidige locaties Hollandseweg, Dolderstraat en De Aanloop een feit.

De aanleg van de sportvelden buiten de sporthal ‘Het Binnenveld’ is in volle gang en zal voor het einde van het jaar afgerond zijn zodat de buitencompetitie in het voorjaar 2019 hier kan starten.

De voorzitter van KV Wageningen, Gertjan van Leeuwen, is zichtbaar tevreden:

”Op dit moment zetten we de puntjes op de ‘i’. Ik kijk er naar uit dat onze vereniging op een centrale locatie de binnen- en buitencompetitie kan spelen. Sportcomplex Het Binnenveld wordt daarmee voor onze 600 leden een prachtig nieuw thuis.”

De officiële opening vindt in de loop van november plaats. Dan kunnen alle Wageningers een kijkje nemen in de nieuwe sporthal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen