Beweegcampagne: Lekker in je Vel, al een maand op stoom

Foto: Sportservice Wageningen

Lekker in je Vel, de Wageningse campagne om kinderen, jeugd, jongeren en ouders te stimuleren tot het maken van gezonde keuzes is op stoom.

In januari en februari staat de campagne “Ik beweeg elke dag” in de schijnwerpers. Wethouder Lara de Brito gaf vandaag het startsein voor de postercampagne. Verspreid over Wageningen staan aan de weg grote borden met de leus “Ik beweeg elke dag”. Wageningse organisaties is gevraagd mee te helpen de boodschap uit te dragen en activiteiten te organiseren.

De handen inéén

In 2020 staan water drinken, groente en fruit eten, elke dag bewegen en buiten spelen in de schijnwerpers. De eerste campagne is in januari gestart en staat in het teken van elke dag bewegen.

Organisaties in Wageningen slaan de handen inéén. Zij vinden het belangrijk gezamenlijk één en dezelfde boodschap uit te dragen. Die heeft daardoor een groter bereik en is effectiever. Een groot aantal Wageningse organisaties doet daarom mee en organiseert in de campagneperiodes bijvoorbeeld activiteiten die bij het thema aansluiten. Het onder de aandacht brengen van het thema bij eigen achterban en cliënten is ook een mogelijkheid. Als voorbeeld het stimuleren om op de fiets naar club, school of instelling te komen.

Elke dag bewegen

Wethouder de Brito ging bij het startsein van de postercampagne in op het belang van elke dag bewegen en een gezonde leefstijl:

“Bewegen is natuurlijk gezond, maar is ook ontzettend leuk. Het is belangrijk dat kinderen jong leren om gezonde keuzes te maken. Maar ook om daar plezier aan te beleven. Naast plezier, ontspanning en bewegen, zorgt lekker in je vel zitten voor zelfvertrouwen. En stimuleert het samen spelen en sociale contacten. Allemaal belangrijke zaken voor een goede en gelukkige ontwikkeling.”

Manon Ruijgrok, JOGG-regisseur van Sportservice Wageningen: “Elke dag bewegen is heel simpel. Lopend of fietsend naar school, de trap in plaats van de lift, sporten en bewegen in de pauze op het schoolplein, er is heel veel te verzinnen om elke dag voldoende te bewegen. Het zou prachtig zijn als alle Wageningse jeugd en jongeren minimaal een uur per dag intensief bewegen”.

De campagne loopt tot eind februari, daarna staat elke dag buiten spelen in de schijnwerpers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden