Benefietavond voor Free A Girl: SOLD in Heerenstraat Theater

Foto: SOLD, Free A Girl

Free A Girl organiseert dinsdag 29 januari een benefietavond waarbij de film SOLD te zien is in het Heerenstraat Theater. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel.

De film “Sold” laat zien waarom het werk van Free a Girl zo belangrijk is. Deze unieke eenmalige vertoning mag je niet missen. De opbrengst van de kaartverkoop komt dankzij sponsoren volledig ten goede van Free a Girl.

Je wordt voorzien van een welkomstdrankje, pauzedrankje en hapje, en krijgt een film te zien van Academy Award-winnende regisseur Jeffrey D. Brown en Emma Thompson als uitvoerend producent. In de hoofdrollen spelen Gillian Anderson (X-files), David Arquette (Scream) en Seema Biswas.

Free a Girl

Free a Girl zet zich in om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Daarnaast verzorgen zij opvang, traumaverwerking, beroepsopleidingen, educatie en re-integratie. Er wordt samengewerkt met politie en justitie om deze mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

De afgelopen 9 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4200 meisjes. Free a Girl biedt ondersteuning aan lokale organisaties waar de toegevoegde waarde het grootst is. Dit gebeurt in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en soldNederland. Geschat wordt dat alleen al in India 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks waarvan het merendeel meisjes.

Filminhoud Sold

Lakshmi is een buitengewoon 13-jarig Nepalees meisje. Haar vader accepteert een voorschot voor haar omdat ze gaat werken als dienstbode in Kolkata in India. In de veronderstelling dat ze genoeg geld zal verdienen om een nieuw dak voor haar moeder te kopen, reist ze met haar ‘tante’ Bimla naar ‘Happiness House’.

De woning wordt geregeerd door Madam Mumtaz. Maar al snel komt Lakshi erachter dat ze is verkocht voor de prostitutie.

LET OP: omdat deze film nooit in Nederland is vertoond beschikt hij niet over Nederlandse ondertiteling.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0