Startpunt: Inloopochtend opvoeders hoogbegaafde kinderen

Foto: mohamed hassan pxhere CC0

Op vrijdag 13 maart van 10.00-12.00 uur is er in het Startpunt een inloopochtend voor opvoeders van hoogbegaafde kinderen. Herken je de volgende situaties?

Gaat je kind vaak met je in discussie? Mist je kind de uitdaging en aansluiting op bijvoorbeeld school? Reageert je kind vaak heftig op bepaalde situaties? Is je kind bovengemiddeld slim en een snelle denker? Kinderen die (mogelijk) hoogbegaafd zijn, kunnen in het dagelijks leven tegen zaken aanlopen. Opvoeders kunnen hierdoor vragen hebben hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.

Opvoeders

De inloopochtend is bedoeld voor opvoeders van hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd. Er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere opvoeders.

De ochtend wordt begeleid door Lydia van Voorthuizen en Berja de Sain van de Inloop Jeugd en Gezin van het Startpunt. Lydia van Voorthuizen is pedagoog en werkzaam bij het Torenkamertje. Zij heeft als aandachtsgebied hoogbegaafdheid bij kinderen. De Inloop Jeugd en Gezin maakt onderdeel uit van het Startpunt. Hier kunnen opvoeders en jongeren elke vrijdagochtend terecht met uiteenlopende vragen over opvoeden en opgroeien in Wageningen.

De inloopochtend vindt plaats op vrijdagochtend 13 maart van 10.00-12.00 uur in het Startpunt, Rooseveltweg 408A Wageningen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op startpuntwageningen.nl.

Week van de hoogbegaafdheid

De inloopochtend wordt georganiseerd in de Week van de Hoogbegaafdheid. Deze week is van 7-15 maart 2020. In heel het land zijn er dan activiteiten rondom dit thema.

Kijk voor meer informatie over deze week op weekvandehoogbegaafdheid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen