Gelderse Vallei start campagne over het delen van gegevens

Foto: StockSnap-pixabay

Het is van belang dat huisarts en apotheek belangrijke gegevens van patiënten met het ziekenhuis kunnen delen om patiënten snel, goed en veilig te helpen. Hiervoor moet de patiënt toestemming te geven.

In de week van 11 september start Ziekenhuis Gelderse Vallei met een campagne om patiënten hierop te attenderen.

Medische gegevens

Het delen van medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Patiënten geven per zorgverlener via een formulier of digitaal hiervoor hun toestemming aan het LSP.

Veel patiënten (circa 70%) hebben dit al gedaan maar om ook de laatste 30% van de patiënten hierop te attenderen starten ze deze campagne.

Extra activiteiten

In de week van 11 september zijn er extra activiteiten om het belang van het geven van deze toestemming onder de aandacht te brengen van patiënten.

In de wachtkamers van diverse poliklinieken wordt aan patiënten gevraagd of zij al toestemming gaven en zo niet, of zij alsnog een toestemmingsformulier willen invullen. De patiënt kan het formulier invullen voordat hij/zij aan de beurt is bij de specialist en het ingevulde formulier afgeven aan arts of poli-assistente.

Ook de polikliniekmedewerkers informeren die week extra actief of de patiënt al toestemming heeft gegeven en helpt zo nodig bij het invullen van het formulier.

Op alle poliklinieken worden brieven en folders verstrekt om mee te geven aan patiënten. Bij de Vallei Apotheek komt een speciale brievenbus waarin patiënten en medewerkers de ingevulde formulieren kunnen deponeren.

Advies

In de brief die patiënten meekrijgen wordt geadviseerd om toestemming te geven aan:

  • de eigen apotheek
  • Vallei Apotheek (apotheek in Ziekenhuis Gelderse Vallei)
  • dienstapotheek Gelderse Vallei
  • de huisarts (online of bij de huisarts)
  • de huisartsenpost (online of bij de huisarts)

Ook de Huisartsenpost besteedt in september en oktober extra aandacht aan het delen van gegevens via het LSP. De folder wordt uitgedeeld en patiënten worden gewezen op het geven van toestemming.

Bron: Gelderse Vallei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen