Kaarsenatelier gaat met de tijd mee: producten duurzamer geproduceerd

30 jul 2020, 10:03 Zorg
kaarsen 4
Het Kaarsenatelier

Sinds dit jaar maakt het Kaarsenatelier in Wageningen in de productie gebruik van koolzaadwas in plaats van parafine. Daardoor worden kaarsen op een duurzamere, milieuvriendelijkere wijze dan voorheen geproduceerd. Het Kaarsenatelier gaat zo met de tijd mee.

Het toepassen van koolzaadwas in het productieproces levert diverse voordelen op voor mens en milieu.Zo is koolzaadwas plantaardig natuurlijk, biologisch afbreekbaar en uitwasbaar. Bovendien bevat koolzaadwas geen giftige gemanipuleerde stoffen en wordt het niet getest op dieren.

kaarsen1

Voor de gebruiker betekent dit: minder last van roet aan ramen of gordijnen. Koolzaadwas geeft tot 90% minder roet afgeeft dan parafine kaarsen. De kaarsen worden ook goed verdragen door mensen met luchtwegproblemen.

Duurzamer en milieuvriendelijker produceren dus!

Niet alleen kaars duurzaam geproduceerd

kaarsen 3

Ook de kandelaar waarmee de kaars wordt gemaakt is milieuvriendelijk. De kandelaar wordt namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Het gerecycled plastic wordt door cliënten van Zideris die dagbesteding volgen bij UniPlastic opgehaald bij bedrijven in de omgeving.

“We maken van het opgehaalde plastic echt nieuwe producten, waaronder kandelaren voor kaarsen,” zegt Stephanie Hellegering, begeleider bij het Kaarsenatelier.

Over het Kaarsenatelier

Het Kaarsenatelier is een dagbestedingslocatie van Zideris. Bij het Kaarsenatelier werken diverse (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking die onder begeleiding diverse activiteiten uitvoeren.

kaarsen 5

Het bieden van zinvolle dagbesteding heeft een positief effect op de ontwikkeling van deze groep mensen.

Benieuwd naar deze kaarsen? Loop eens binnen bij het Kaarsenatelier aan de Crocusstraat 51c in Wageningen.