Een mooie pin of patch voor de vreemdste Bevrijdingsdag ooit

Foto: Lee Goodridge

Je kent Lee Goodright waarschijnlijk helemaal niet, maar het is goed mogelijk dat je tijdens één van de evenementen die rond de Tweede Wereldoorlog in deze regio georganiseerd worden, wél eens een patch of een pin van hem hebt gekocht, ter herinnering aan het evenement.

Naar Oosterbeek, Wageningen, Ede of Arnhem, al zo’n 18 jaar komt hij jaarlijks deze kant op. Met patches en pins, en omdat hij een ex-lid is van The Royal Airforce (RAF) die natuurlijk op geen enkel WO2-evenement ontbreekt!

Geen Nederland

patch
pin

Maar corona veranderde ineens alles. De reis naar Wageningen stond gepland, 1000 patches en 1000 pins besteld voor 5 mei én in huis met het nieuwste ontwerp voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland: de Britse, de Poolse, Amerikaanse en Canadese vlag achter een oranje Nederland.

Maar Lee mag niet naar Nederland komen voor 5 mei dit jaar.

Daar gaat je kans, één van zijn pins of patches te bemachtigen, die, omdat er maar 2000 van zijn, wél gelimiteerd zijn.

Maar dankzij de posterijen, voor wie grenzen net zo min een probleem zijn, als voor het corona-virus, kan de herinnering aan deze bizarre viering van 75 jaar vrijheid in lock-down toch jouw kant op komen.

patch
patch

Je hebt hem 5 mei natuurlijk nog niet in huis, maar bestellen kan wel en Lee zorgt ervoor dat ze bij je thuisgebracht worden. Zoals altijd, doneert Lee een deel van de opbrengsten aan een goed doel welke gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is dat The Royal British Legion.

Hoe dan?

De metalen pin heeft een doorsnede van 4cm en een sluiting aan de achterkant waarmee je die ergens op vast kunt maken. De stoffen patch heeft een diameter van 8cm en is op kleding te bevestigen. Zowel de pin als de patch kosten €5,-, samen €10,-. Voor €.3,50 kan dit als standaard pakketje naar Nederland verstuurd worden vanuit Engeland.

Je maakt het bedrag van €13,50 over naar GB32NAIA07011634911607 tav L.Goodridge. Dan stuur je hem een mail waarin je meldt dat je het standaard pakket graag wil, samen met je adresgegevens naar: [email protected]. Zorg dat de tenaamstelling van je bank hetzelfde is, als de naam waarmee je hem mailt anders wordt controle moeilijk.

Nederlands spreekt hij niet en niet iedereen spreekt Engels, dus hierbij een voorbeeldbrief in het Engels voor het standaardpakket:

Hello Lee,

I’d like to order a standard packet of 1 pin and 1 patch of 75 Years of Freedom. I transfered €13,50 to your bank account in my name.

My name is: (je naam)

My address is: (je adres)

Wil je meer bestellen? Voor €.3,50 kán hij meer opsturen, maar zodra je er 100 wil gaan bestellen mail hem dan eerst voor de verzendkosten. En ook hier een voorbeeldbrief:

(vul jouw gegevens in tussen de haakjes en je hoort van Lee welk bedrag je dient over te maken, na betaling komt de bestelling je kant op)

Hello Lee,

I’d like to order: (?) pins and/or (?) patches. Can you tell me the amount I need to transfer to your bank account?

When I made the payment, my order can be shipped to:

(je naam) :

(je volledige adres):

Zodra je mail terugkrijgt met een bedrag, dan maak je dit over naar GB32NAIA07011634911607 tav L.Goodridge en Lee zorgt ervoor dat je bestelling zo spoedig mogelijk naar je toe komt: op=op!

(this article in English here)