Burgers’ Zoo verlengt looptijd van IJstijd en Zoo tot en met 24 februari

Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo verlengt de looptijd van het educatieve evenement IJstijd en Zoo. Oorspronkelijk zou het evenement zondag 7 januari 2024 voor het laatst te bewonderen zijn in het Arnhemse dierenpark.

In het spoor van de mammoet is verlengd omdat er erg veel positieve reacties van bezoekers binnenkomen. Maar nu zijn de negentien verschillende soorten ijstijd-dieren nog tot en met zondag 25 februari te ontdekken.

In opdracht op maat ontworpen

Burgers’ Zoo heeft veel tijd en moeite gestoken in het ontwerp van de dieren, die speciaal op maat voor het Arnhemse dierenpark zijn vervaardigd. “We vonden het belangrijk om dieren natuurgetrouw en in de juiste verhoudingen uit te beelden,” vertelt marketing manager Kim Huijing. “De vele enthousiaste reacties van onze bezoekers ervaren we als een mooi compliment voor de energie die we in dit project hebben geïnvesteerd.”

IJstijd en ZooNegentien diersoorten uit de ijstijd

Verspreid op een route door het park ontdekken bezoekers van Burgers’ Zoo tot en met zondag 25 februari (einde voorjaarsvakantie) negentien verschillende diersoorten uit de ijstijd. Bij elk dier staat een in de zoo ontworpen informatiebord met interessante wetenswaardigheden. Na het scannen van een QR-code met de telefoon neemt ‘Snowy de poolvos’ jonge en oude avonturiers mee op een audiotour langs alle dierfiguren.

Extra activiteiten in vakanties en weekenden

In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-paleontologen of kunstzinnige Neanderthalers. Zo graven ze bijvoorbeeld pyriet en mammoetbotten op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen met lichtgevende neonstiften. Alle praktische informatie, inclusief data en tijden, is te vinden op burgerszoo.nl/ijstijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen