Eerste netwerk ruiter- en menroutes in nieuwe Veluwestijl

Foto: Ede Nieuws

Vorige week is de aanleg van een nieuw netwerk aan ruiter- en menroutes tussen Ede, Renkum en Wageningen gestart. Het totale netwerk omvat zo’n 200 km aan ruiter- en menroutes, inclusief een aanrijroute naar het Nationale Park de Hoge Veluwe (ingang Otterlo).

Het routenetwerk is het eerste dat geheel wordt uitgevoerd in de nieuwe Veluwe-knooppuntenstijl.

Routenetwerk

Wethouders Peter de Pater van Ede en Maud Hulshof van Wageningen en Mathijs Fleur, voorzitter van Toeristisch Platform Renkum markeerden de start van de aanleg van de routes met het leggen van een puzzelstuk van 1,5 meter, geheel in coronastijl.

Een goed routenetwerk heeft natuurlijk goede startlocaties, met informatiepanelen en parkeerplaatsen voor paardentrailers. Ook zijn er voldoende leuke aanbindplekken langs de route waar je eventueel een hapje/drankje kunt nuttigen, en overnachtingsmogelijkheden voor ruiters van verder weg. Langs de route zijn verschillende bestaande parkeerplaatsen, aanbindplaatsen en overnachtingslocaties die geschikt zijn voor paarden. We kijken of dit aantal kan worden uitgebreid.

Als het routenetwerk klaar is, komt de informatie hierover op de website VisitVeluwe- Paardrijden op de Veluwe.

♦♦♦

Wageningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06 – 36454332 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen