Bblthk in sneltreinvaart voorbereid, 18 mei gaan de deuren weer open

Foto: Wageningen Nieuws

Door de versoepelde maatregelen die het kabinet presenteerde, mogen bibliotheken vanaf 11 mei weer open. Eerder dan verwacht en is er bij de bblthk in sneltreinvaart gewerkt om de opening mogelijk te maken.

“We zijn heel blij dat we onze deuren mogen openen. Belangrijk is wel dat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. We werken er hard aan om het protocol van de Rijksoverheid en het RIVM in te richten en kunnen vanaf maandag 18 mei stapsgewijs open”, aldus Manja Mekking, directeur van de bblthk.

Net zoals in de winkels zal de bblthk werken met boodschappenmandjes en alles op anderhalve meter afstand. De bblthk zal voorlopig alleen in de middag geopend zijn. In de ochtenden is er ruimte voor klassenbezoeken vanuit de scholen en voor activiteiten van het Digitaalhuis. Ook zal er een maximum gelden aan het aantal bezoekers en richt de dienstverlening zich op ‘een kort verblijf’.

De boekkoerier

De bblthk gaat voorlopig door met de boekkoerier. Was de boekkoerier de afgelopen twee maanden bedoeld voor alle leden van de bblthk, vanaf 18 mei richt de boekkoerier zich speciaal op de kwetsbare doelgroepen, die vanwege deze corona-crisis aan huis gebonden zijn.

“We missen alle reuring in ons gebouw enorm en we hopen dat we vanaf 1 juli voorzichtig weer kunnen starten met al onze activiteiten en ons podium langzaam weer kunnen openen. Dit hangt natuurlijk wel af van de ontwikkelingen, die we op de voet blijven volgen.”

Bezoek de website van de bblthk voor de meest recente ontwikkelingen: bblthk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen