Vrijdag krijtfeest voor alle leeftijden bij de Grote Kerk in de Kindercultuurzomer

Foto: Wageningse cultuurzomer

Kinderen mogen op 28 juli van 2 tot 5 uur het plateau rond de grote kerk veranderen in een schilderij van grote- en kleine stoepkrijttekeningen. Meedoen is gratis.

Het krijtfeest is voor alle leeftijden. Leer hoe veel spelletjes op een stoep gespeeld kunnen worden met krijt. Doe mee met de langste stoepkrijtmensenketting en nog meer! Als je even uit gekrijt bent, kun je lekker op een van de terrassen ploffen voor een drankje.

Gedichten op de Dodge

Er is deze week meer te doen voor kids in de Kinder Cultuurzomer. Een primeur in Wageningen: Dodge dichters in de dop. Onder begeleiding van onder anderen stadsdichter Laurens van der Zee kunnen kinderen hun dichterskunsten aan de hele stad laten horen. Elk kind mag vijf minuten op de Dodge (een oude auto) gedichten voorlezen. In totaal staat de Dodge ongeveer 25 minuten op één plek. Optredens vinden plaats op woensdag 26 juli om 13, 14 en 15 uur in het centrum van Wageningen. Wees welkom om te dichten of te luisteren.

Animatiefilm maken bij Movie W

Bij Movie W kan je vrijdag 28 juli van 10 tot 4 uur zelf een animatiefilm maken. Eerst ga je de bekroonde animatiefilm Knor uit 2022 kijken en daarna ga je zelf leren een animatiefilm te maken. De workshop heeft als thema: mens en dier, en sluit goed aan bij de film. Je gaat ook samen heerlijk lunchen verzorgd door Food of Cultures. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je van tevoren aan via deze website. De workshop is bestemd voor kinderen van 8 – 12 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen