Reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark koelen af

Foto: Ouwehands dierenpark

Na regen komt zonneschijn. Met deze temperatuur krijgen de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark op verschillende manieren verkoeling aangeboden. Ze ontdekken een hangmat vol ijs in het buitenverblijf.

Op ijs liggen, erin spelen of toch eten. Reuzenpanda’s Wu Wen en Fan Xing krijgen een hangmat vol ijsblokjes om heerlijk in af te koelen. De meeste dieren zoeken met deze warmte de schaduw op en doen rustig aan. De dierverzorgers doen graag iets extra’s voor de dieren. Daarom krijgen de reuzenpanda’s ook nog een ijstaart aangeboden met stukjes peer. Deze valt goed in de smaak!

Altijd 18 graden

Reuzenpanda’s leven in het wild in de bergen van China en daarom wordt de temperatuur van hun binnenverblijf altijd rond de 18 graden gehouden. Ouwehands Dierenpark bevindt zich in een bosrijke omgeving en biedt veel schaduwplekken aan haar bezoekers. Ook in de dierverblijven is genoeg schaduw voor de dieren te vinden. Ze kunnen er altijd voor kiezen om binnen of juist buiten te zijn.

Verrijkende verkoeling

De dieren in Ouwehands Dierenpark krijgen regelmatig objecten in hun verblijven geplaatst met het doel om te verrijken. Door middel van verrijking wordt het natuurlijk gedrag van dieren gestimuleerd. Verrijking kan worden toegepast door bijvoorbeeld voeding op een andere manier aan te bieden of een verandering in hun leefomgeving aan te brengen. Met deze ijsjes en manier van verkoelen wordt het exploratiegedrag gestimuleerd. Dat houdt in dat ze nieuwe objecten of de omgeving verkennen.

Reuzenpanda's

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen