Wageningse wereldkampioen Jan-Willem van Schip onderscheiden met Erezilver

Foto:

Woensdag 23 augustus werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis te midden van vrienden en familie wielrenner Jan-Willem van Schip in het zonnetje gezet.

Burgemeester Floor Vermeulen en wethouder sport, Marije Eleveld, reikten tijdens deze huldiging het Wagenings Erezilver uit aan Jan-Willem. Deze veroverde samen met Yoeri Havik op 9 augustus de wereldtitel in de Koppelkoers op de baan tijdens wereldkampioenschap in Glasgow. Burgemeester Vermeulen: ”Wat een prestatie. Jij hebt laten zien dat hard werken, toewijding en geloof in jezelf kunnen leiden tot buitengewone resultaten. Dat je tot de top behoort en dat is iets waar we als stad ontzettend trots op zijn”.

Jan-Willem van Schip: de top bereiken door hard werken, toewijding en geloof in jezelf

Prestaties

Al op jonge leeftijd liet Jan-Willem zijn talent zien en won hij diverse nationale en Wageningse wereldkampioeninternationale titels en. In 2015 deed hij voor de eerste keer mee op internationaal niveau bij de beloften. In 2016 maakte hij enorme indruk door als jongste renner in de ploeg op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro de ploegachtervolging te rijden. In 2018 won Jan-Willem zilver op het WK baanwielrennen in Apeldoorn op de puntenkoers. Het was zijn eerste grote internationale medaille en daarmee de bevestiging van zijn talent.In 2019 veroverde hij naast twee keer zilver bij de Europese kampioenschappen de wereldtitel op puntenkoers bij het WK baanwielrennen. Het zilver was op de onderdelen puntenkoers en de koppelkoers. Deze koppelkoers reed hij ook samen met Yoeri Havik. In 2020 op de Olympische spelen in Tokio werd Jan-Willem vijfde op het Omnium en vierde op de koppelkoers.

Gedenkboek

Vanwege zijn tweede wereldtitel mocht Jan-Willem zijn handtekening nogmaals in het Wageningse gedenkboek plaatsen. In 2019 zette hij z’n eerste handtekening samen met Annemiek van Vleuten (onlangs benoemd tot ereburger van Wageningen) toen zij samen werden gehuldigd voor hun prestaties als wereldkampioen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen