College investeert in een sociaal, groen en duurzaam Wageningen

Foto: Stichting landschapsbeheer Gelderland

Het college van burgemeester en wethouders heeft de concept-programmabegroting 2024 en raming 2025-2027 vastgesteld met bijbehorende stukken. Het college blijft investeren in een sociaal, duurzaam en groen Wageningen.

De val van het kabinet betekent dat gemeenten op korte termijn geen duidelijkheid krijgen over hun financiële situatie. Het college van b&w vindt desondanks dat de huidige maatschappelijke opgaven nu om actie vragen.

Onzekerheid

Guido van Vulpen, wethouder financiën: “We zien hoe inwoners in onzekerheid verkeren of kwetsbaar zijn. De voorbeelden zijn bekend: woningzoekenden vinden geen (betaalbaar) huis. Wachtlijsten in de jeugdzorg worden steeds langer. De bestaanszekerheid voor onze inwoners staat onder druk. De gevolgen van klimaatverandering zijn ook in onze stad zichtbaar en voelbaar. Het huishoudboekje van de gemeente ziet er voor de komende jaren positief uit en daarom gaan we volop investeren in een leefbare stad. Aan de slag met projecten die onze stad voor de komende jaren vooruit helpen. Het verbeteren van bestaanszekerheid, het werken aan de economie van de toekomst, een duurzame stad waarin het goed en gezond leven is.”

Aan de slag met zes projecten

Nieuw voor Wageningen is de Maatschappelijke Investerings Agenda. Het college van b&w vraagt budget om op korte termijn met 6 projecten aan de slag te gaan. Het gaat hierbij om: nieuwbouw van de Sint Josefschool als volgende stap om de Wageningse scholen te verduurzamen en te verbeteren (Groen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs), het herstellen van de stadsgracht, het inrichten van het Vrijheidskwartier, betere parkeervoorzieningen voor fiets en auto in en rond de binnenstad, de vergroening van de stad en het stimuleren van initiatieven voor het Landschapsfonds. Projecten die voor alle inwoners, organisaties en ondernemers het verschil kunnen maken. Die bijdragen aan de kwaliteit van leven en het voorzieningenniveau in de stad. Nu, en in de toekomst.

Informatie

De gemeenteraad behandelt de programmabegroting op dinsdag 10 oktober (rondetafelgesprek), dinsdag, 31 oktober (opiniegesprek) en dinsdag 13 november (vaststelling).

De concept- programmabegroting 2024- 2028, en de bijbehorende stukken zijn te raadplegen op www.wageningen.nl of via https://wageningen.begrotingsapp.nl/programmabegroting-2023

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen