Kamerkoor Musica Vocale viert 50-jarig bestaan met twee wereldpremières

Foto: Musica Vocale

Kamerkoor Musica Vocale onder leiding van Rob Vermeulen viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en pakt muzikaal flink uit met het Requiem van Mozart en twee wereldpremières.

Het lustrumconcert met thema ‘Oud en Nieuw verbonden’ vindt plaats op vrijdagavond 17 november 20:15 in de Bergstraatkerk in Wageningen en op zondagmiddag 19 november 15:30 in de Eusebius in Arnhem.

Remco Campert

Twee wereldpremières van nieuwe composities van Daan Manneke op tekst van Remco Campert en van de jonge componist William Knight op tekst van voormalig Wagenings stadsdichter Ivanka de Ruiter, speciaal gemaakt voor dit lustrum, worden voor het eerst gezongen. Deze composities worden tijdens het lustrumconcert met het Requiem van Mozart en Adam’s Lament van Pärt ten gehore gebracht. Met deze nieuwe werken wil Musica Vocale als ‘oud’ koor iets nalaten voor de toekomstige generaties.

Musica Vocale wordt begeleid door het orkest The Utrecht Company of Music en terzijde gestaan door een team van jonge veelbelovende solisten.

Jubileumwerken

  • Tij van William Knight • tekst: Ivanka de Ruijter
  • Lamento van Daan Manneke • tekst: Remco Campert

Kaartverkoop voor deze concerten en meer informatie via www.musicavocale.nl. De concerten kunnen mede plaatsvinden door de steun van het VSB fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen