CHE Kamerkoor zingt Christmas Carols op 16 december

Foto: CHE Kamerkoor

Muziek is in de tijd voor de kerstdagen overal: van Jingle Bells tot Stille Nacht, van Bach tot Bing Crosby. Maar de allermooiste kerstmuziek komt misschien wel uit Engeland.

Het CHE Kamerkoor laat daarvan op zaterdagavond 16 december een aantal fraaie voorbeelden horen in de Arboretumkerk in Wageningen. Het koor zingt dan een zogenaamd ‘Festival of Lessons and Carols’, waarin de mooiste kerstliederen worden afgewisseld met teksten. Je kent dit misschien van het fameuze King’s College Choir, dat zo’n programma elk jaar op Kerstavond verzorgt.

Christmas Carols

Net als in Engeland begint de avond in Wageningen met ‘Once in Royal David’s City’, sfeervol gezongen door één enkele sopraan, waarna het koor invalt.
De rest van de avond komen er klassiekers voorbij als ‘O Come All Ye Faithful’ en ‘Away in a Manger’, en eigentijdse composities als de ‘Sussex Carol’ en ‘The Lamb’. Er zijn toch ook een paar Nederlandse liederen bij, zoals ‘Nu zijt wellekome’

Af en toe kan het publiek ook meezingen. Het koor krijgt begeleiding van piano, orgel en strijkers. Tussendoor in de teksten wordt het kerstverhaal uit de Bijbel over de geboorte van Jezus verteld en wordt duidelijk waar dat vandaan komt

Informatie

Een unieke kans om een Engelse Kerst te beleven in de eigen regio. Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, bij koorleden, via [email protected] of aan de zaal.

  • Toegang is 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Zaterdag 16 december, 19.30 uur in de Arboretumkerk, Delhorstpad 6, Wageningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen