College ontevreden over groene plannen inpassingsplan Beter Bereikbaar Wageningen

Foto: Stichting landschapsbeheer Gelderland

Het college van B&W vraagt aandacht voor groen, natuur en ecologie bij de provincie. In het ontwerp inpassingsplan Beter Bereikbaar Wageningen ziet het college met name de ambities voor een groene leefomgeving van het gemeentebestuur onvoldoende terug.

Dit stelt het college in een conceptreactie op het inrichtingsplan.

Blijvende zorgen

Het college heeft in 2022 in een eerder stadium op het inpassingsplan gereageerd. De provincie heeft deze reactie intussen verwerkt, maar het college blijft zorgen houden over het groen. Wethouder Bijleveld: “Het plan gaat ten koste van heel veel groen en er worden veel bomen gekapt. Dit moet goed gecompenseerd worden, zodat we de biodiversiteit en ecologische verbindingen behouden. Op dit moment zien we dat onvoldoende terugkomen in het plan.”

Andere zorg die het college naar voren wil brengen, is de overlast tijdens de werkzaamheden. Daarom wil het college nog voor de aanbesteding daarover met de provincie in gesprek.

Procedure gemeenteraad

Het college heeft de conceptreactie aangeboden aan de gemeenteraad, zodat deze hierop kan reageren. De gemeenteraad bespreekt deze reactie tijdens de raadsvergadering op 29 januari 2024. Van tevoren vindt over dit onderwerp nog een rondetafelgesprek plaats met inwoners en de wethouder op 15 januari 2024. Meer informatie staat op  https://www.wageningen.nl/bestuur/gemeenteraad-en-raadsinformatie/

Informatie en reageren

Gedeputeerde Staten van Gelderland stelden op 21 november 2023 het ontwerp-inpassingsplan vast. Vanaf 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 ligt het ontwerp-inpassingsplan formeel ter inzage en mag iedereen daarop reageren; dus ook de gemeente. Meer informatie staat op https://www.gelderland.nl/projecten/beter-bereikbaar-wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen