Nationale Voorleesdagen 2024: Boekenfeest in de bblthk 

Foto: Nationale voorleesdagen

Natuurlijk draait het tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 (24 januari t/m 3 februari) om boeken en (voor)lezen in de bblthk. Op 27 januari viert de bibliotheek een Boekenfeest, waar jong en oud kunnen komen genieten van boeken en natuurlijk veel leesplezier!

Het feest start met de verteltheatervoorstelling Fantasiekenhuis van Goochelaar Jan. Kinderen van 4-12 jaar worden uitgenodigd om stiekem met Hidde mee te gaan en de raarste avonturen te beleven. De voorstelling is gratis, maar je moet je wel inschrijven. Dus wees er snel bij en reserveer je plek via bblthk.nl/agenda. Ontdek jij hoeveel boeken er in de voorstelling zijn verstopt?

Boeiend verhaal

Vanaf 11.00 uur is de bblthk open voor iedereen en komt auteur Annet Konijn voorlezen uit haar boek Ties en Tibbes beleven het samen voor kinderen van 4-7 jaar. Een spannend avontuur waarin Ties en zijn beste vriend Tibbes leren omgaan met emoties. Een prachtige gelegenheid om te luisteren naar een boeiend verhaal waar je thuis nog lang over kan napraten met elkaar.

Prentenboek van het Jaar

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is het Prentenboek van het jaar. Tijdens het (meertalig) voorlezen ontdekken we hoe het verhaal klinkt in het Engels, Spaans of Arabisch. Een verrassende ervaring voor jong en oud. 

Tussen de leesmomenten door kunnen kinderen bewegen als Eekhoorn Suus of Vos August, geïnspireerd door de karakters uit het prentenboek Help! Een verrassing!. Wil je liever wild zijn als Eekhoorn Suus of juist rustig zoals Vos August? De keuze is aan jou!
Voor de creatievelingen is er ’s middags ook nog een workshop superzachte staarten maken met Maja Langedoen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen leren hoe ze zelf prachtige fluffy staarten kunnen maken. Na afloop neem je je creatie mee naar huis, perfect als sleutelhanger of om gewoon mee te pronken natuurlijk! 

Het overzicht van de dag is als volgt:

  • 10.00 – 11.00 uur, Fantasiekenhuis van Goochelaar Jan, 4-12 jaar
  • 11.05 – 11.30 uur, Voorlezen Annet Konijn Ties en Tibbes beleven het samen, 4-7 jaar
  • 12:00 – 12:20 uur, Bewegen als Suus en August
  • 13.00 – 13.30 uur, (Meertalig) Voorlezen
  • 13.30 – 14.00 uur, Bewegen als Suus en August
  • 14.00 – 15.00 uur, Workshop staarten maken met Maja Langendoen, vanaf 7 jaar

Bij je bezoek aan de bblthk ontvang je gratis de Voorleesgids vol met boekentips. Mis dit Boekenfeest niet en kom samen met je gezin genieten van een dag vol verhalen, avontuur en creativiteit! Voor meer informatie en om je plek te reserveren ga je naar bblthk.nl/agenda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen