Lezing door Timo Maas over wetenschap, beleid en een duurzame samenleving

Foto: Nick den Engelsman

Op zondag houdt 11 februari milieuwetenschapper Timo Maas in het Filosofiecafé Wageningen een lezing over de samenhang tussen wetenschap, beleid en een duurzame samenleving.

Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Expertkennis

Kan het verbeteren van de relaties tussen wetenschap, beleid en maatschappij ons uit de penibele ecologische situatie halen waarin we ons bevinden? Vaak wordt gesteld dat er een belangrijke rol is weggelegd voor expertkennis om naar een duurzamere toekomst te bewegen. Timo Maas onderzoekt deze claim en stelt dat het potentieel van expertkennis geen vanzelfsprekendheid is.

Integendeel, om dat potentieel in te lossen moeten we problematische aannames over kennis, beleid en samenleving ter discussie stellen. Hiertoe analyseert Maas verschillende rollen, verantwoordelijkheden en verwachtingen rond expertkennis in maatschappelijke en politieke besluitvorming. U krijgt inzicht hoe een alternatieve blik op de rol van expertkennis kan bijdragen aan de duurzaamheid van hedendaagse democratische samenlevingen.

Milieuwetenschapper

Timo Maas studeerde Milieuwetenschappen en Milieubestuur aan Amsterdam University College en daarna Milieubestuur in Oxford. Hij is verbonden aan het Planbureau voor de Leefomgeving en promoveerde recent aan de Wageningse Universiteit.

Informatie

  • Zondag 11 februari, 14:30 uur
  • Thuis, Stationsstraat 32, Wageningen
  • Toegang: € 10,= (incl. koffie/thee)
  • Leden HV en NIVON € 8,-
  • Studenten half geld
  • Scholieren PANTARIJN gratis
  • Contant betalen.

Filosofiecafé Wageningen is een activiteit van Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek
Meer informatie en contact:
https://arnhem-rijnstreek.humanistischverbond.nl/filosofiecafe-wageningen/

————————————————————————————————————————————–

Voor de redactie:

Foto Timo Maas: Nick den Engelsman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen