Woensdag 3 april klimaatcafé van Platform Duurzaam Wageningen

Foto: Copypoint Wageningen

Morgenavond, woensdag 3 april, organiseert het Platform Duurzaam Wageningen een Klimaatcafé over de ‘Routekaart Wageningen Klimaatneutraal’. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 in Thuis.

Bij de gemeente wordt hard gewerkt aan het uitvoeren van de Routekaart Wageningen Klimaatneutraal 2030-2040. Er staan veel plannen in die bijdragen aan een duurzame toekomst en een leefbare stad. Ook inwoners en bedrijven doen van alles, zoals we elk klimaatcafé weer ontdekken. Doel van dit Sociaal Klimaat café is te onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken.

Projecten routekaart

De projecten van de routekaart zijn verdeeld over zes sporen:
1. Gebouwen duurzaam en aardgasvrij maken: vooral energie besparen en iedereen betrekken
2. Groene energie lokaal opwekken
3. Mobiliteit: zoals hubs met deelauto’s en fossielvrij transport
4. Lokaal en plantaardig Voedsel
5. Circulaire economie: grondstoffen slim gebruiken en afval bestaat niet.
6. Een klimaatadaptieve en groene stad: ook in de toekomst aangenaam leven

Bestaande acties

Spreker tijdens dit Klimaatcafé is Muriel Denayer. Muriel is Opgaveleider Klimaatneutrale en Groene Stad bij de gemeente Wageningen. Zij zal eerst de bestaande acties en plannen presenteren. Hoe ver zijn we per spoor? Waar is een versnelling mogelijk? Na de presentatie kiezen de aanwezigen een spoor en bespreken met elkaar hoe we een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame toekomst en een leefbare stad. Elke (ook kleine) stap is welkom.

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, maar  een vrijwillige bijdrage voor drankjes en bijkomende kosten wordt gewaardeerd. Deze kun je ter plaatse contant betalen of storten op rekening NL41 TRIO 0320 5129 08 ten name van Stichting Platform Duurzaam Wageningen.

Informatie

  • Uitnodiging klimaatcafé Routekaart Wageningen Klimaatneutraal
  • Woensdag 3 april, 19.30 – 21.30 uur (inloop v.a. 19.15 uur)
  • in THUIS , Stationsstraat 32 Wageningen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen