Blauwe Bever sluit het seizoen af met laatste vaarten op 12 en 19 oktober

05 okt , 14:57 Nieuws
blauwe bever bij rhenen cees van d
Cees van Dodeweerd
Het seizoen zit er weer bijna op voor De blauwe Bever, maar er komen eerst nog twee mooie vaarten vanaf Rhenen.
Op 12 oktober vertrekt het safarischip De Blauwe Bever vanaf de Loswal in Rhenen voor een mooie en  leerzame tocht over de Neder-Rijn naar de Eckse Waarden.
Vogelrichtlijngebied
De gids vertelt niet alleen over de natuur en bezienswaardigheden langs de Neder-Rijn, maar ook over de geschiedenis van het oude strangengebied. De Eckse waarden zijn aangemerkt als vogelrichtlijngebied omdat het een belangrijk rust- en foerageergebied is voor trekvogels en een broedgebied voor moerasvogels. Hier komen onder ander de porseleinhoen, watersnip en verschillende weidevogels voor. Aan land wordt geprobeerd deze vogels te spotten.
Allerlaatste vaart van het seizoen
Op 19 oktober is de allerlaatste vaart dit seizoen vanaf Rhenen naar de Wageningse Boven Polder. Vanaf de Rijn gezien zijn de stuwwallen, oprijzend langs de rivier, markante natuurmonumenten. Een prachtig en uniek oevergebied in Nederland. Bij de voormalige steenfabriek “de Bovenste Polder” in de Wageningse uiterwaarden wordt aangemeerd voor een rondwandeling van ongeveer drie kwartier. In dit gebied is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabriek, maar ook nieuwe natuur en veel vogels. Wie goed oplet, kan zien dat de bever hier ook actief is, die laat sporen achter op de oever van zowel de rivier als de nevengeul
Stevig schoeisel
Beide vaarten en wandelexcursies zijn onder begeleiding van een gids en het dragen van stevig schoeisel wordt geadviseerd.
Alle informatie over deze unieke vaarten en vertrektijden zijn te vinden op www.deblauwebever.nl waar ook online gereserveerd kan worden.
Foto:   Cees van Doodeweerd - Stichting Rijnoevervaarten.