Max Menting nieuwe loco-kinderburgemeester

20 jun , 17:04 Nieuws
max menting en klas
Max Menting wordt als nieuwe loco-kinderburgemeester de kinderstem van Wageningen. Loco-kinderburgemeester Zoëy Erkelens en burgemeester Floor Vermeulen vonden Max van alle aanmeldingen de juiste kandidaat.
Max is negen jaar en gaat na de zomervakantie naar groep zeven van Vrije school De Zwaneridder. Hij wil graag dat in Wageningen meer ruimte komt om te spelen. Zowel binnen als buiten, zodat kinderen overal plezier kunnen hebben. Buitenspelen met zijn vrienden is dan ook een grote hobby van Max. Als kinderburgemeester wil hij dat er veel meer leuke activiteiten komen voor jong en oud.

Activiteiten van de kinderburgemeester

De gemeente Wageningen heeft zowel een kinderburgemeester als een loco-kinderburgemeester. Samen houden zij zich bezig met onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn. Ze gaan regelmatig op pad met burgemeester Vermeulen naar activiteiten. Bijvoorbeeld op Koningsdag, op 4 en 5 mei, bij de intocht van Sinterklaas en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Met filmpjes en social media geven zij aandacht aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals gezond leven en buiten spelen. Na een jaar schuift de loco-kinderburgemeester door en wordt dan kinderburgemeester.

Installatie nieuwe kinderburgemeesters

Op 11 september neemt de huidige kinderburgemeester Janne de Kanter afscheid. Zoëy Erkelens wordt dan geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Max Menting is vanaf die dag loco-kinderburgemeester. Samen zijn zij de stem van alle kinderen in Wageningen.

Meedenken

Heb jij een goed idee of een tip voor de kinderburgemeester? Stuur dan een mailtje naar [email protected]
Nieuwsgierig naar wat de kinderburgemeester nog meer allemaal doet? Je kunt ze volgen op Instagram @kinderburgemeester.wageningen