Pasar Rumah Kita opnieuw groot succes

20 jun , 16:47 Nieuws
pasar rumah kita 2024 1
Afgelopen zaterdag, 15 juni, vond weer de jaarlijkse Pasar Rumah Kita plaats in en om het gelijknamige zorgcentrum voor Indische en Molukse ouderen in Wageningen.
De Pasar werd om 10.30 geopend door wethouder Guido van Vulpen. Om 11.00 uur was er een gastoptreden van Ria Waccary. Zij vertelde in haar voorstelling het levensverhaal van Erie Fontaine, over wie zij ook het boek Erie, recepten voor het leven schreef, met muzikale ondersteuning.

Supergezellig

In de ochtend regende het, maar ’s middags scheen de zon volop. Het aantal bezoekers nam dan ook per uur toe, in de loop van de dag. De straat en de nabijgelegen parkeerplaats stonden vol met auto’s, de bezoekers stroomden toe van veraf en dichtbij en de muziek kwam je al van verre tegemoet. De sfeer was supergezellig, aldus verschillende aanwezigen. En dat was ook de ervaring van uw verslaggeefster. Er was lekker eten, in grote hoeveelheden en met veel variatie, zowel zoet als hartig. Denk aan tjendol en kue lapis, martabak, loempia’s, sateh, gado-gado en nasi rames.

Dansen met de Rumah Kita band

Er waren kraampjes met Indische producten en snuisterijen – zowel binnen als buiten. Er was sambal, kleding, beeldhouwwerk en schilderijen. En er was veel muziek. Op de verschillende podia – zowel binnen als buiten – waren optredens van zangers, dansgroepen en bands, waaronder Johnny Laporte, de band As Groove, de Rumah Kita Band, de Kumpulanband, het Angklungorkest Perwarindo en de dansgroep Slaras Budaya. Het publiek kon er niet stil bij blijven zitten!
Hierboven vind je een foto-impressie van een geslaagde pasar. Hopelijk volgend jaar weer!