Monica Geuze nieuwe ambassadeur van Free a Girl

30 mrt 2019, 23:08 Nieuws
monica geuze
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Monica Geuze laat zich 13 mei ook twaalf uur lang opsluiten in een hokje tijdens de actie Lock me Up – Free a Girl.
Niet in Wageningen, maar bij restaurant The Red Sun in Blaricum.

Moeder

Monica: "Vorig jaar ben ik moeder geworden van een dochtertje en het raakt mij heel diep dat er wereldwijd 2 miljoen minderjarige meisjes seksueel uitgebuit worden."
"Ik ben trots en dankbaar dat Yolanthe Cabau (oprichter) mij heeft benaderd om samen de strijd aan te gaan! Free A Girl is een fantastische organisatie en ik voel mij vereerd dat ik mijn stem kan gebruiken om een verschil te maken in de levens van minderjarige meisjes die dagelijks verkracht worden. Ik zal mij als ambassadeur 100% inzetten om kinderprostitutie te voorkomen en te stoppen!"

Lock me Up – Free a Girl

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van minderjarige meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij deelnemers zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel aandacht te vragen voor de problematiek en fondswerving om meer minderjarige meisjes te bevrijden.
Lock me Up - Free a Girl is door heel Nederland van 13 tot 19 mei.
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie. De afgelopen 11 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 minderjarige meisjes uit de prostitutie.

Lock me Up Wageningen

In Wageningen wordt Lock me Up - Free a Girl op Markt voor de tweede keer bij café de Tijd georganiseerd. Regio-ambassadeurs Linda Lingbeek en Hannie Preuter hebben dit jaar als enige Nederlandse locatie tien mannen gevraagd zich 12 uur op te laten sluiten.
Om een statement te maken! De symbolische reden is dat het in de landen waar kinderprostitutie plaatsvindt, voornamelijk mannen zijn die het misbruik in stand houden.
Wil je meer informatie? Kijk dan op de Facebookpagina Lock me Up - Free a Girl Wageningen of bel met nummer 06 - 50266656.