Naam pandajong Ouwehands Dierenpark bekend

23 okt , 20:07 Nieuws
lang yue 120724
Ouwehands Dierenpark
Het pandajong dat op 12 juli werd geboren in Ouwehands Dierenpark is inmiddels 101 dagen oud en heeft vanaf nu een naam, namelijk Lang Yue.
Op vrijdag 4 oktober lanceerde Ouwehands Dierenpark de stemwedstrijd via de website. Ruim twee weken kon worden gestemd op de favoriete naam. Lang Yue kwam overduidelijk als winnaar naar boven.
Het pandajong krijgt volgens traditie na 100 dagen een naam. Wanneer Lang Yue live te zien is, blijft nog even onduidelijk.
Betekenisvolle naam
Lang Yue (朗月): het 'Lang' in de naam, van de Chinese uitspraak van Rembrandt, betekent hoop, licht en wijsheid. Yue, dat overeenkomt met het Xing-teken in de naam van panda zusje Fan Xing, betekent de maan; in de traditionele Chinese cultuur wordt Yue vaak gebruikt om het verlangen naar familieleden uit te drukken. Fan Xing is in 2020 vernoemd naar van Gogh en haar broertje of zusje is dus nu vernoemd naar Rembrandt.
Het bericht gaat verder onder de foto
Moeder en kind in het kraamhol<br>
Ouwehands Dierenpark
Moeder en kind in het kraamhol
Volgens traditie
Het is in China de traditie dat de naam na 100 dagen toegewezen wordt aan het jong. De vijf Chinese namen zijn bedacht in samenwerking met de Chinese Ambassade en de China Wildlife Conservation Association. De namen zijn genderneutraal want het geslacht van het jong is nog niet bekend. Dat hoopt Ouwehands Dierenpark binnenkort te weten na een medische check. Die kan plaatsvinden als het jong uit het kraamhol in het verblijf achter de schermen komt en moeder Wu Wen het jong even alleen laat.
Voorlopig in het kraamhol
Wu Wen en Lang Yue verblijven voorlopig nog in het kraamhol. De dierverzorgers houden de ontwikkeling via camerabeelden goed in de gaten. Lang Yue moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen voordat zij samen de rest van het verblijf kunnen gaan verkennen. In het nieuwe jaar zal naar verwachting de eerste glimp van Lang Yue op te vangen zijn voor de bezoekers van Ouwehands Dierenpark.