Natuureducatie Wageningse basisschoolleerlingen op locatie

05 jul , 21:08 Nieuws
20240617 093950
IVN Het Groene Wiel en Landgoed De Lieskamp hebben dit voorjaar voor het eerst gezamenlijke excursies georganiseerd voor alle bovenbouwleerlingen van de Wageningse basisscholen.
De meeste scholen maakten hier enthousiast gebruik van, wat de samenwerking tot een groot succes maakte. Ruim 500 leerlingen uit Wageningen leerden meer over natuur en biodiversiteit.

Leren in de natuur

Landgoed De Lieskamp biedt een prachtige plek om te leren over biodiversiteit en de invloed van mensen op de natuur. Tijdens de excursies kropen de leerlingen in de huid van dieren zoals wezels, grutto's en steenuilen. Ze ontdekten wat deze dieren nodig hebben om te overleven, hoe het is voor deze dieren als het gras wel of niet hoog groeit, en waar de meeste bloemen groeien. Een van de hoogtepunten was het verkennen van de waterdieren en vliegende beestjes, die in overvloed aanwezig zijn op het landgoed dankzij de keuzes die de eigenaren maken in het beheer.

Reactie van een leerling: “Wauw, ik wist niet dat er zo veel verschillende waterbeestjes in dit water leefden!“

Natuureducatie op maat

IVN Het Groene Wiel heeft opdrachten voor de leerlingen ontwikkeld die perfect aansloten op de locatie. De leerkrachten kregen de mogelijkheid om de geschiedenis van het Binnenveld en De Lieskamp eerder al op school te behandelen, zodat de leerlingen goed voorbereid waren op de excursies.
Het enthousiasme was groot onder zowel leerlingen als leerkrachten. Deze succesvolle samenwerking smaakt naar meer en zal zeker een vervolg krijgen in toekomstige schooljaren.

Over IVN

Met IVN Het Groene Wiel kan je van alles leren en ontdekken over natuur, duurzaamheid en gezondheid. Bij jou in de klas, tijdens een van de avontuurlijke excursies, of door zelf aan de slag te gaan. In Ede en Wageningen krijgen jaarlijks 24.000 kinderen en jongeren natuureducatie van Het Groene Wiel.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 140 professionals, 27.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. IVN: beleef de natuur!