Proef met uitbreiding ontheffingsgebied Binnenveld

11 jun , 10:40 Nieuws
binnenveld
Tussen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal ligt het beschermde natuurgebied het Binnenveld waarin autoverkeer zonder ontheffing niet is toegestaan. Gemeente Wageningen heeft dit ontheffingsgebied uitgebreid.
Het gaat om een pilot, waarbij twee extra wegen zijn afgesloten voor autoverkeer: de Kanaalweg (van Haarwal tot Slagsteeg) en de Slagsteeg (van Kanaalweg tot Egelsteeg).

Dezelfde regels

Voor deze twee wegen gelden dezelfde regels als de overige wegen in het ontheffingsgebied. Bewoners met een ontheffing en landbouwverkeer mogen er wel rijden. De rest van de Kanaalweg (Van Slagsteeg tot Agro Businesspark) is volledig afgesloten voor autoverkeer, ook voor ontheffingshouders.
Gemeente Wageningen zoekt al langer naar manieren om sluipverkeer door het Binnenveld terug te dringen. De huidige maatregel is de eerste stap die volgt uit het advies naar aanleiding van de avond met betrokkenen in oktober 2023.

Inrichting Binnenveld

De gemeente Ede en gemeente Rhenen zijn momenteel ook met bewoners en ondernemers in gesprek over de inrichting van het Binnenveld. Dit proces moet meer duidelijkheid geven over welke aanvullende maatregelen in het Binnenveld nodig zijn. De gemeente Wageningen wacht met het nemen van verdere maatregelen totdat hier meer duidelijkheid over is. Eventuele maatregelen nemen de gemeenten in afstemming met elkaar.
Wethouder Erik-Jan Bijleveld: “De Kanaalweg en Slagsteeg zijn smalle wegen waarop fietsers, recreanten en landbouwers de ruimte moeten delen. Met deze maatregel is er meer rust en veiligheid in het gebied.”
binnenveld ontheffingengebied vergroot per maart 2024