Wagenings Erezilver voor Theo Jansen en Kees Moers

10 jun , 14:22 Nieuws
shottafeltennis
Theo Jansen en Kees Moers ontvingen zaterdag 1 juni uit handen van locoburgemeester Anne Janssen het Wageningse Erezilver.
Zij kregen deze onderscheiding voor hun jarenlange belangeloze inzet voor tafeltennisvereniging Shot Wageningen.

Veertig jaar inzet

Om Theo Jansen en Kees Moers te bedanken voor hun meer dan veertig jaar inzet voor de vereniging organiseerde Shot een reünie. Tijdens deze reünie verraste Anne Janssen beide heren met de gemeentelijke onderscheiding. “Vrijwilligers zijn onmisbaar bij een succesvolle sportvereniging. En binnen die groep heb je ook nog eens supervrijwilligers. Dat zijn Theo Jansen en Kees Moers. Al meer dan 40 jaar zetten zij zich belangeloos in voor Shot en haar leden. Dat verdient onze grootste waardering.”

Van Groningen tot Limburg

Theo Jansen en Kees Moers staken al hun energie, vrije tijd en vakantiedagen in de vereniging. Zij gaven jarenlang meerdere trainingen per week. Organiseerden in de zomer vakantie een trainingskamp. Ze coachten teams die ze op zaterdag met hun privé auto’s door heel Nederland (maar ook daarbuiten) reden. Op zondag hetzelfde verhaal voor de deelname aan toernooien. Ze deden dit met liefde voor de sport en volkomen belangeloos. De onderlinge verhoudingen, de teamgeest en de sportieve successen vormden voor deze supervrijwilligers de beloning voor al hun werk.

Belang van het grotere geheel

Hun inzet zorgde voor een grote mate van sociale verbinding zowel binnen als buiten de vereniging. Meermalen lukte het hen om verschillende karakters, groeperingen en belangen samen te brengen. Altijd gericht op het belang van het grotere geheel met behoud van respect voor de persoonlijke omstandigheden. Dit ging met stille trom op basis van wijsheid, nuchterheid en zorgvuldigheid.

Nationaal en internationaal op de kaart

Met de sportieve successen zorgden Theo Jansen en Kees Moers ook nog eens dat Shot en daarmee Wageningen nationaal en internationaal op de kaart werden gezet. Door hun inzet wisten vele topspelers de weg naar Wageningen te vinden.