Meer dan duizend kinderen in beweging bij Sam School Olympiade

21 sep , 9:07 Sport
sam school olympiade politie
Meer dan duizend leerlingen van dertien basisscholen in Wageningen proefden afgelopen donderdag op sportpark de Bongerd in Wageningen een dag lang aan sport, cultuur en maatschappelijk aanbod.
Dat gebeurde tijdens de tiende Sam School Olympiade, georganiseerd door Sportservice De Vallei.
Groots evenement
 De School Olympiade is voor organisator Sportservice De Vallei één van haar grootste evenementen . De Wageningse bibliotheek had daarbij een grote rol als partner in de organisatie van het cultuuraanbod.
Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 6 t/m 8 kennis met verschillende sport- en cultuurclinics. Daarnaast zijn enkele maatschappelijke organisaties present zoals de politie en het Rode Kruis. Ongeveer 30 Wageningse aanbieders dragen hiervoor zorg. Korfbal, waterpolo en rugby zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook muziek maken, los gaan op breakdance of van het Rode Kruis leren hoe je eerste hulp verleent.
Olympische vlam
De Sam School Olympiade werd op donderdag 19 september om 9.15 uur geopend door wethouder van sport Anne Janssen, samen met SAM en de Wageningse top waterpoloster Simone van der Kraats. Zij is aanwezig door een samenwerking tussen Sportservice De Vallei en Sporthelden op School. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgden vier rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.
Kennis maken met sport en cultuur
Met de Sam School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen motiveren om met zoveel mogelijk sport-, cultuur- en maatschappelijke activiteiten kennis te maken. Dit uiteindelijk met als doel om kinderen een keuze te laten maken voor sport, cultuur of maatschappelijk aanbod dat echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en hun talenten kunnen ontdekken. Ook na de SAM School Olympiade kunnen kinderen blijven kennismaken met sport, cultuur en maatschappelijk aanbod bij diverse aanbieders.
Medewerking van de politie
De politie was met clinics paraat bij de tiende SAM School Olympiade van Sportservice De Vallei op sportpark De Bongerd.  Ook bij de politie is een goede conditie belangrijk, zeker als de zware stormram gehanteerd wordt.
Over Sportservice De Vallei
Sportservice De Vallei is dé regiopartner voor sport en bewegen, die iedereen aanmoedigt tot een gezonder en vitaler leven in een duurzame en gastvrije omgeving. Dát is onze missie, waar wij op basis van onze merkwaarden toegewijd, ondernemend, betrouwbaar en optimistisch dagelijks aan werken.
Sportservice De Vallei is de meest innovatieve sportservice organisatie in Gelderland. Wij werken samen met o.a. de domeinen overheid, cultuur, welzijn, sociaal domein, gezondheidszorg en het bedrijfsleven.