De Lupineboon wordt geteeld in
Wageningen, Driel en Randwijk maar wie weet dat? En wat kun je met die Lupine? Waarschijnlijk denk je bij het woord meteen aan die mooie plant met de prachtige bloemen en helemaal fout is dat niet.
Deze witte Lupinesoort is alleen nét even anders, deze kun je
eten en blijkt enorm voedzaam.
Lekker Lupine
Lupine is een gewas boordevol eiwitten, dat goed in Nederland geteeld kan worden en goed is voor de bodem en
biodiversiteit. Het is een allrounder in de keuken die prima als vleesvervanger kan dienen
Op het veld in Wageningen was afgelopen week een bijeenkomst waar werd geproefd en kennis gedeeld. Geleid door Marieke Laméris van
Proeflab Wageningen en boer André Jurrius van
Ekoboerderij de Lingehof.Er waren meerdere koks en onderzoekers aanwezig met louter positieve reacties.
De Veluwezoom In Beeld sprak later met Marieke die de Lupineboon op de menukaart wil zetten. Niet alleen in restaurants maar ook bij jou op de tafel want Lekker, dat is de Lupine wel.
Kijk voor meer info op
Lekker Lupine