De eerste Foute Kersttruiendag in verpleeghuis Pieter Pauw

Foto: Vilente

Op maandag 16 december pakten de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Vilente uit. Op deze dag is een Foute Kersttruiendag in het leven geroepen door initiatiefnemers Annemijn Louws en Ruben den Hartog.

Na een succesvolle foute-kersttruiendag op locatie het Beekdal in Heelsum vorig jaar, wilden Annemijn (arts) en Ruben (oefentherapeut) dit Vilentebreed organiseren. “Vorig jaar kwam dit nogal spontaan in mij op.” vertelt Annemijn. “Sinds een paar jaar is deze kersttruiendag in opkomst en het leek mij heel leuk om dit ook in het verpleeghuis te introduceren. Daarop is Lorissa Vermeer, medewerker Welzijn, enthousiast begonnen met de organisatie.”

Foute kersttrui wisselbeker

De gedachte achter de Foute Kersttruiendag is heel simpel: om in zo’n trui te verschijnen, moet je wel durven. Ruben: “Ik heb iedereen binnen Vilente uitgenodigd om mee te doen. We hebben er zelfs een prijs aan gekoppeld. De locatie waar de meeste mensen een kersttrui dragen, wint de ‘Foute kersttrui wisselbeker’.”

Het Pieter Pauw deed daarom dit jaar voor het eerst mee en dat was meteen een succes. De eerste wisselbeker bleef in Het Beekdal te Heelsum, daar werd de foute kersttruiendag voor de 2e keer gehouden dus die waren al wat ‘ingespeeld’ op deze happening. Dat maakte het enthousiasme voor de foute kersttrui in Het Pieter Pauw niet minder en lieten bewoners, vrijwilligers en medewerkers zich in foute kersttrui met dito kerstmuts vrolijk op de foto zetten.