Vrijwilligersvacature bij Vluchtelingenwerk in Wageningen

Foto: Esther Meijer

Ben je geïnteresseerd in de rechten van vluchtelingen? Wil je hen helpen om goed voorbereid te zijn op hun asielprocedure? Dan is de functie van juridisch voorlichter bij VluchtelingenWerk Oost Nederland AZC Bosrandweg Wageningen iets voor jou.

Als juridisch voorlichter geef je asielzoekers informatie over de Nederlandse asielprocedure en het Nederlandse asielbeleid. Het is niet nodig om juridische voorkennis te hebben, je krijgt een uitgebreid inwerkprogramma. Je legt uit welke organisaties betrokken zijn en wat de stappen in de procedure zijn. Je begeleidt asielzoekers op juridisch en sociaal-maatschappelijk gebied. Daarbij ga je in gesprek over hun persoonlijke situatie en vluchtreden. Bij de meeste gesprekken maak je gebruik van een tolk.

Leven in veiligheid

Als vrijwilliger kom je op voor de rechten van vluchtelingen. Je helpt ze bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk staat voor medemenselijkheid en het recht op leven in veiligheid.  Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Ga dan snel naar de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen: https://www.vcwageningen.nl/o/VluchtelingenWerk-Oost-Nederland3/activiteiten/Juridisch-voorlichter-AZC-Bosrandweg/69424

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen