Stichting AED Wageningen viert vijfjarig bestaan

Foto: Stichting AED Wageningen

Eind juni bestond de stichting AED Wageningen vijf jaar. Dat werd gevierd in aanwezigheid van burgemeester Floor Vermeulen en de cursisten van de stichting.

Zaterdag 29 juni was een feestelijke dag voor de Stichting AED Wageningen: de organisatie vierde haar vijfjarig bestaan. Tijdens dit eerste jubileum stonden de betrokken stil bij wat tot nu toe is bereikt en werd vooruit gekeken naar de toekomst van de stichting.

Mijlpaal voor de gemeenschap

Het vijfjarig bestaan van Stichting AED Wageningen is niet zomaar een gelegenheid, het is een mijlpaal voor de hele gemeenschap, aldus voorzitter Sander Voogsgeerd tijdens de jubileumviering.  “Sinds de oprichting hebben we ons ingezet om levens te redden door middel van de inzet van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). Dankzij de goede samenwerking met de regionale hulpdiensten hebben we hiermee laten zien hoe belangrijk het is om AED’s binnen handbereik te hebben.”

Terugblik op successen

Bij een jubileum hoort ook terugblikken, aldus Voogsgeerd. “In de afgelopen vijf jaar hebben we niet alleen een groot aantal AED’s weten te plaatsen op strategische locaties door heel Wageningen,  maar ook hebben we meer dan duizend mensen getraind in reanimatie en het gebruik van deze levensreddende apparaten. Door onze aanpak en inzet hebben we samen met de gemeenschap van Wageningen het verschil kunnen maken. Daar zijn we trots op.”

Vooruitkijken naar de toekomst

Maar er is nog veel werk te verzetten. “Onze ambitie is om nog meer AED’s te plaatsen, meer mensen op te leiden en bewustwording te creëren over het belang van snel handelen bij een hartstilstand. Met de steun van de gemeente, onze partners en alle betrokken inwoners van Wageningen gaan we vol goede moed de toekomst tegemoet.

Hartveilig Wageningen

Tot slot sprak de voorzitter oprechte dankbaarheid en waardering uit voor alle vrijwilligers, sponsors en supporters die de stichting hebben gesteund door de jaren heen. “Zonder jullie zou Stichting AED Wageningen niet hebben kunnen uitgroeien tot wat het vandaag de dag is. We kijken uit naar de komende jaren waarin we samen met jullie blijven werken aan een hartveilig Wageningen.”

Voor meer informatie over de stichting en haar activiteiten zie: AED Wageningen.

Op de foto burgemeester Floor Vermeulen, instructeur Erik Pels, voorzitter Sander Voogsgeerd  en cursisten van de Stichting AED Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen